5 tips til politiets løbetest om vinteren 2012-02-05

  • 5 tips til politiets løbetest om vinteren

Flere ansøgere har skrevet til os, da de frygter at skulle løbe i ekstrem kulde til optagelsesprøven. De frygter at det vil påvirke deres løbetid negativt, da asfalten er spejlglat og luften er iskold.

Læs disse 5 tips til hvordan du løber sikkert i ekstrem kulde.

 

 

I starten af februar 2012 ramte temperaturen -19 en morgen ikke langt fra Politiskolen i Brøndby. Faktisk er der blevet målt temperaturer ned til -31 grader i Danmark. Så er 2400 meter lige pludselig et langt og koldt løbeeventyr.  

Der er nok ingen tvivl om, at ekstrem kulde ikke er nogen præstationsfremmende faktor. Desværre! Alene de frosne vandpytter gør, at du må sætte farten ned i svingene.

Spørgsmål om sekunder!

Men bare rolig. Det er ikke kulden der gør om du består eller dumper optagelsesprøven. Du vil højest tabe 10-15 sekunder, hvis du er klædt korrekt på og ordentligt fysisk forberedt.

Umiddelbart er der kun en ting at gøre, hvis du frygter kulden under den 2400 meter lange løbetur rundt om politiskolen. Forbered dig og tag dine forholdsregler. For at hjælpe dig på vej, har vi samlet de 5 vigtigste tips nedenfor. Følg dem, så skal du nok komme igennem træningen og den 2400 m løbetest.

Følg disse 5 tips under prøven

5: Husk hue og handsker – også til den fysiske optagelsesprøve

Husk hue og handsker på løbeturenNår temperaturen er et godt stykke under frysepunktet, så mister du op til 50% af din kropsvarme alene gennem dit hoved. Næsten ligeså slemt står det til med dine hænder! Her kan du miste op mod 30% af din samlede kropsvarme, hvis du ikke løber med handsker.

Skulle du være så uheldig at løbe politiets løbetest i minus grader, så husk derfor at klæde dig ordentlig på. 2400 meter kan virke som en kort løbetur, men husk at du har været meget igennem forud for løbeturen. Din krop er allerede mærket og har brug for alt den støtte du kan give den. Medbring derfor hue og handsker til prøven – det vil du ikke fortryde. Der er fin tid til at iklæde dig ekstra tøj.

 

4: Sikkerhed frem for alt

Du kender det sikkert godt. Du kommer hjem fra skolen eller arbejdet kl. 16.00 og skal lige nå en hurtig løbetur før aftensmaden. Du finder dit fine løbegear frem og skruer op for ipod’en. Men når du endelig er klar til at begive dig ud i kulden, så er dagen blevet forvandlet til nat og du har ingen reflekser eller dioder ved hånden.

Vinterens mørke er i virkeligheden en langt større synder end kulden. Husk derfor altid at have en refleksvest på eller andet refleksudstyr – ligegyldigt om du løber på landet eller i byen.

TIP: Medbring altid mobiltelefon, 50 kr eller et dankort og et vabelplaster på dine længere vintertræningsture. 

  

3: Drop shorts og ¾ tights i ekstrem kulde

Det burde være en selvfølge, men alligevel ser man ofte løbere møde op til iskolde vinterkonkurrencer iført shorts eller knælange tights. Rigtig dårlig ide!

Hvis benmusklerne er dårligt isoleret mod vejr og slud, så bliver de underkølede. Og kort fortalt, så præsterer kolde muskler dårligere end varme muskler, hvorfor du vil løbe langsommere i shorts end i lange bukser. (Så, nu burde der aldrig mere møde en politiaspirant op i korte bukser i de koldeste vintermåneder)

 

2: De rigtige sko

Hav altid et par pigsko liggende i din løberygsæk. Ej, det ville nok være at overdrive. Danmark er jo trods alt ikke kendt for arktiske isvintre. Dine almindelige løbesko kan sagtens være gode nok, hvis mønsteret er intakt og skoen er fri for huller eller slidskader. (Husk nu 1.000 km reglen! Har du løbet 1.000 km i dine sko, så smid dem ud.)

Mange sportsforretninger sælger monterbare pigge til løbeskoene, eller endda snekæder. Det er en sjov gadget, men glem alt om at anvende dem under din løbetur. Er det så isglat udenfor at du frygter for dit liv og førlighed, så løb hellere en tur på løbebånd i dit fitnesscenter.

 

1: Husk at drikke væske

Dette gælder både til optagelsesprøven og på dine træningsture. Husk at drikke rigeligt med vand om vinteren. Når det er frysende koldt udenfor glemmer man ofte at drikke, men det er en alvorlig fejl. Du sveder nemlig stadig selvom det er koldt, og har derfor brug for rigeligt med væske. Husk på, at kroppen ikke alene kæmper med løbeturen - den kæmper også for at holde kulden ud og det koster sved og tåre.

Husk derfor at holde dig hydreret under optagelsesprøven og husk vandflasken på de lange træningsture. 

 

Mere? Vil du vide hvordan du skal træne for at få topkarakter i politiets 2400 meter løbetest?

Vil du have mest muligt ud af din træning? Læs om protein, kulhydrat og kreation

KOMMENTARER

Kurv  

Ingen produkter

Forsendelse 0,00 kr
Samlet 0,00 kr

Kurv Check ud

Sikker betaling p� PolitiGuiden.dk
Politiets optagelseskrav

bliv politibetjent

Få gratis opgavemateriale på vors facebook side

Ingen kunde kommentarer på nuværende tidspunkt.

Tilføj en kommentar