Hvilken politiserie er din favorit? 2011-12-15

  • Hvilken politiserie er din favorit?

Politistationen, Politijagt, Station 2 og hundepatruljen. Lige meget hvilken kanal man tuner ind på om aftenen, så ser man danske politifolk suse rundt og klare dagens politiopgaver.

Om dette er godt eller skidt vil vi lade stå hen i det uvisse, men faktum er, at du kan lære meget af at se på, hvordan betjentene arbejder i virkeligheden.  

Følg med og lær af betjentene

Du kan lære to meget vigtige ting af at se betjentene på fjernsyn. For det første så giver programmerne dig en idé om, om livet som betjent er noget for dig?

Den anden ting du får ud af at se betjentene på TV, er at du får indblik i hvordan de handler i forskellige situationer. Prøv at sæt dig ind i deres sted og overvej hvad du ville gøre i den givne situation. Denne mentale forberedelse vil uden tvivl komme dig til gavn, når du senere skal op til holdopgaven og den afsluttende samtale. Her vil du nemlig blive konfronteret med nogle svære beslutninger, som på mange måder kan ligne dem en almindelig politibetjent møder på gaden.

Eksempel: To betjente går på gaden under patrulje. Pludselig kommer der en fuld mand løbende og råber nogle skældsord efter betjentene. Hvad vil du gøre? Der findes mange forskellige måder at løse denne politiopgave på. Du kan vælge at fare hen til vedkommende og ilægge ham håndjern og ”skrue bissen på”. Alternativt kan du vælge at gå hen til ham stille og roligt og indgå i dialog med ham – høre ham om hvad der er galt, siden han har brug for at råbe efter politiet og lytte til hans historie. 

Pointen er ikke, at du skal vælge den rigtige løsning eller den som betjentene på TV valgte. Meningen med øvelsen er, at du skal lære at argumentere for de valg du træffer. Det vil ligeledes hjælpe dig i en af de utallige gange, hvor du vil stå i en lignede situation som betjent.

Oversigt over de mange politiserier

Her får du en kort gennemgang af de populære politiserier på dansk TV. Mangler der nogle? Så skriv en kommentar nedenfor – tak. 


Station 2 Politirapporten

Den gamle klassiker fra TV2. Station 2 starter altid programmet med, at tage fat på nogle politimæssige problemstillinger. Det kunne være en ung pige der har fået bank af sine veninder eller et ældre ægtepar der har været udsat for hjemmerøveri. Det er spændende og giver et godt indblik i hvilke ”kriminelle trends” der rører sig lige nu. Og så bliver man altid guidet trygt igennem den kriminelle underverden af vores alle sammens krimikonge - hr. Niels Brinch.

Politirapporten slutter altid af med, at man følger nogle tilfældige politibetjente ”på patrulje”.

Kanal:


Station 2 speciel

Dette program er et søsterprogram til Station 2 Politirapporten. Her går værterne et skridt videre og tager os for eksempel med rundt i verden for at opleve, hvordan politiet arbejder i udlandet. I andre afsnit besøger de special afdelinger i dansk politi eller dykker længere ned i den kriminelle underverden.

Kanal:


Politistationen

I denne velproducerede politiserie følger vi livet på nogle af politiets største politistationer. Der er i skrivende stund produceret ikke mindre end 5 sæsoner.

Politistationen er unik da man her følger de samme betjente på arbejde uge efter uge i en hel sæson. Det giver seeren en følelse af, at de kender den enkelte betjent. Når man ser politistationen får man et indtryk af, at budgettet har været en del højere end mange af listens andre serier. Der bliver budt på action og spænding i hvert eneste afsnit og hvis du er en vaskeægte politiserie-junkie, så vil du elsker denne samling.

Kanal:  og


Politijagt

Politijagt følger det danske færdselspoliti på arbejdet. Fartsyndere, spritbilister og andre færdselskriminelle bliver konfronteret og ”skrevet” uden sidestykke. Færdselsloven er nok den lov vi alle sammen bedst kan relatere os til. Hvem har for eksempel ikke prøvet at være lidt for sent på den eller tale i mobiltelefon under kørslen?

Selvom serien ikke beskæftiger sig med røverier og drab ligesom Politistationen, så formår den at gøre alle tænkelige situationer spændende og intense. En af grundene til, at det lykkes er nok fordi, at vi alle kender fornemmelsen af at køre på motorvejen med en ”trafiktosse” liggende helt oppe i bagenden på én. Når han så endelig bliver standset og får en gammeldags skideballe, så er det svært ikke at sidde tilbage med et lille smil på læben.

Ligesom i Politistationen, så lærer man hurtigt de forskellige betjentes personlighed at kende og det giver en ekstra gnist til politiserien, Politijagt.  

Kanal:  og


Krimi5

Det er ingen hemmelighed at Krimi5 er kendt for at gå lige til stregen. I deres forsøg på at udforske de dybeste lag i den kriminelle underverden møder vi både nådesløse bandemedlemmer og andre kriminelle fra den værste skuffe.

Selve setup’et minder lidt om Station 2, hvor værterne med Thomas Mygind i spidsen, sætter skrapt på tidens kriminelle problemstillinger. Programmet formår at tegne et billede af kriminaliteten der får seeren til at føle, at han står midt i suppedasen. Programmet er en sjov kloning mellem Station 2 og Operation X, hvor Myginds medvært opsøger og konfronterer de skrupelløse kriminelle.   

Kanal: og


Strisser på landet

Endnu et at Kanal 5’s skud på politistammen. Her følger vi politiet på arbejde i yderkanten af Danmark. De lokale betjente på bl.a. Rømø og Bornholm løser dagens opgaver med en god portion handlekraft og humor.

Programmet kan minde lidt om krimidokumentarernes svar på DR2’s Bonderøven. Programmet er hyggeligt og giver et positivt billede af politiet i yderkanten.

Kanal:  og  


Hundepatruljen

Kan du gætte hvilken kanal der står bag den sidste politiserie? Korrekt, Kanal ”krimi” 5. Som navnet antyder, så følger vi landets hundepatruljer på arbejde.

Det giver et godt billede af, hvordan det er at være hundefører i dansk Politi. Patruljehunden er et unikt redskab for betjentene og kan bruges til at løse mange svære opgaver i hverdagen. Som trofast seere af Hundepatruljen, så har man nogle gode kort på hånden, den dag det er din tur til at rekvirere en hundevogn over politiradioen.

Kanal: og


Det var så en kort gennemgang af tidens politiserier. Tilbage er der bare at spørge: Hvilken en er din favorit? Skriv en kommentar nedenfor.

KOMMENTARER

Fra Kommentar

Martin Skov
2011-12-16

Helt klar Politistationen. Kan man købe sæsonerne et sted?

Anders R
2011-12-16

Helt klart, POLITIJAGT, Politistationen og Station 2 patrulje/politirapporten

Tilføj en kommentar

Kurv  

Ingen produkter

Forsendelse 0,00 kr
Samlet 0,00 kr

Kurv Check ud

Sikker betaling p� PolitiGuiden.dk
Politiets optagelseskrav

bliv politibetjent

Få gratis opgavemateriale på vors facebook side