Adventure race og politi 2011-09-06

  • Adventure race og politi

Adventure race er for dig som kan lide udfordringer og som elsker at presse dig selv. Adventure race handler ligeledes om teamwork og personlig viljestyrke, da det ligesom marathonløb kræver lang forberedelse og dedikation.

Eller sagt med andre ord, Adventure race efterspørger præcis de samme kvaliteter hos dig som politi uddannelsen!

 

 

Hvad er Adventure race

Adventure race handler om at opleve. Opleve naturen, imens du cykler så hurtigt du kan på din mountain bike, hvor din pandelampe viser dig vej gennem natten.  Adventure race varer oftest mellem 3-12 timer, hvor du konstant er under fysisk pres.  Der findes derudover en del længere løb, som dog oftest er internationale.

For at deltage i et Adventure race skal du først og fremmest finde et hold bestående af 2-4 personer. Du finder det præcise antal holddeltagere på det aktuelle løbs hjemmeside. I skal som udgangspunkt mestre følgende discipliner:

 Mountain bike

 Løb

 Basale orienteringsfærdigheder

 Kano/kajak

Derudover kan følgende discipliner dukke op under løbet:

 Svømning

 Klatring

 Skydning

 Inliner

 Diverse andre spændende overraskelser

 

Ikke for tøsedrenge

Som du kan fornemme, så er Adventure race ikke for tøsedrenge. Det er ikke for sjov at Adventure racer siger “Vi spiser ironmans til morgenmad!”. Men omvendt findes der korte løb, som kan gennemføres af alle som blot er i middelmådig form!

At gennemføre et Adventure race sammen med nogle af dine gode kammerater kan være en rigtig god motivationsfaktor. Træningen frem mod et adventure race kan nemt tage 3-6 måneder, hvor det handler om at strukturere din træning og holde gejsten høj. Dette er præcis de sammen  faktorer som gør sig gældende frem mod politiets fysiske optagelsesprøve.

Du kan derfor med fordel vælge et adventure race som ligger lige efter politiets fysiske optagelsesprøve. Dermed sikre du dig, at du er i fremragende form op til prøven. Du søger ligeså for, at du under hele forløbet er fuldt motiveret, da det ikke længere kun er dig selv du svigter ved at skippe en løbetur – det er hele holdet!

 

Hvad har Adventure race med politiuddannelsen at gøre?

Som tidligere nævnt, så viser Adventure race noget om din viljestyrke. Det er trods alt ikke alle mennesker der er villig til at cykle 100 km kl. 03 om natten i regnvejr, uden at have spist i 10 timer og med ben der for længst har sagt stop!

Tøv derfor ikke med at berette om din interesse for Adventure race i din politiansøgning. Skriv også gerne kort hvad Adventure race er og hvad det har givet dig i forhold til politijobbet. Og mon ikke der er en god mulighed for, at du bliver spurgt om din “bemærkelsesværdige” interesse til den afsluttende samtale?

 

Forskellen mellem Adventure race og politiet

Den kvikke læser har opdaget, at der er en afgørende forskel på Adventure race og politiets fysiske optagelsesprøve. Nemlig længden! Selv om du som udgangspunkt skal træne kort og eksplosivt frem mod politiprøvens 2400 meter løbetest, så kan du sagtens kombinere Adventure race og politi forberedelserne. Grunden til dette er, at Adventure race kræver relativt mange timer i løbeskoene og på sadlen. Dermed kommer du i så god form, at politiprøven begynder at ligne en “søndagstur” for dig.

Er du først målrettet gået ind i Adventure race, så skal du ikke bekymre dig synderligt meget om udfordringerne i politiprøven, så længe du også husker at styrketræne regelmæssigt ved sine af de ugentlige løbeture.  

 

Sådan kommer du igang

Der findes løb for den hardcore elitesportsmand og den nyopstartede motionsløber. Du finder en oversigt over alle de danske løb her!

Mangler du holdkammerater at løbe med? Find ligesindede træningspartnere og gode råd på PolitiGuidens facebook side. Der er uden tvivl andre kommende politiaspiranter der ligeledes er interesseret i at forbedre deres CV og fysiske form.

 

Er du hocked? Læs mere om hvad Adventure race er her

 

KOMMENTARER

Kurv  

Ingen produkter

Forsendelse 0,00 kr
Samlet 0,00 kr

Kurv Check ud

Sikker betaling p� PolitiGuiden.dk
Politiets optagelseskrav

bliv politibetjent

Få gratis opgavemateriale på vors facebook side

Ingen kunde kommentarer på nuværende tidspunkt.

Tilføj en kommentar