Er du den fødte efterforsker? 2011-09-01

  • Er du den fødte efterforsker?

Er du den fødte politi efterforsker? FBI har bedt offentligheden om hjælp med at bryde denne hjemmelavede kode. Test om du har hvad der skal til for at krydse klinger med verdens bedste kodebrydere.

Se koden længere nede. Jo okay, det er måske lidt off-topic, men måske du kan hjælpe det amerikanske forbundspoliti FBI. FBI er nemlig kørt fast i en drabssag og agenterne beder derfor offenligheden om hjælp. Det eneste spor der er i sagen er to lapper papir, med en masse bogstaver på.

Tilbage i juni 1999 blev Ricky McCormick fundet i St. Louis (USA). Det eneste spor som efterforskerne havde at gå efter, var disse to stykker papir med en masse kode på, som blev fundet i den dræbtes lomme.EfterforskningEfterforskning

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FBI-eliteenhed af kodetydere, Cryptanalysis and Racketeering Records Unit, har givet op. Derfor har det amerikanske politi bedt offentligheden om hjælp til at løse gåden. Måske friske øjne kan se det skjulte budskab.

Mandens familie beretter, at han ikke var særlig god i skolen og at han havde svært ved at regne. Til trods for dette, har han tilsynladende skrevet en kode som er ubrydelig. Lige siden han var barn skrev han koder ned på papir, og med årene udviklede han et system, som andre havde svært ved at finde rundt i.

Politiet mener, at manden har skrevet kodesedlerne to-tre dage før draget. Måske er sedlerne blot en indkøbsseddel, men de amerikanske efterforskere mener at der er god chance for, at sedlerne indeholder vigtig information om drabet. Jo okay, dette er måske ikke hverdag for en dansk efterforsker. Men mon ikke det forbedrer dine chancer for at blive optaget på politiuddannelsen, hvis du kan skrive på dit CV, at du hjulpet FBI i en aktuel drabssag?

Så er du god til Suduko eller har du et skjult efterforskningstaltent, så prøv at bryde koden. Held og lykke. Skulle du have held med at knække koden, så er adresse tíl FBI her: FBI Laboratory Cryptanalysis and Racketeering Records Unit 2501 Investigation Parkway Quantico, VA 22135 Attn: Ricky McCormick Case

KOMMENTARER

Kurv  

Ingen produkter

Forsendelse 0,00 kr
Samlet 0,00 kr

Kurv Check ud

Sikker betaling p� PolitiGuiden.dk
Politiets optagelseskrav

bliv politibetjent

Få gratis opgavemateriale på vors facebook side

Ingen kunde kommentarer på nuværende tidspunkt.

Tilføj en kommentar