Lær af jægersoldaterne 2011-09-01

  • Lær af jægersoldaterne

Uddannelsen som jægersoldat eller frømand er en af verdens hårdeste uddannelser. Selvom politiets optagelses krav ikke er lige så krævende, og dumpeprocenten er langt mindre, så kan man godt lære noget af de hårde militære uddannelser. Lyt til historien om en tidligere bankmand, som pludselig besluttede sig for at blive elitesoldat - og brug hans erfaringer i din egen forberedelse mod politiets optagelsesprøve.

 

Det er ingen hemmelighed, at forsvaret (herunder værnepligten) og politiet har en lang fælles historie. Det er ikke længere et krav om, at kommende politiaspiranter skal have gennemført værnepligten, men omvendt er det heller ikke noget der bliver set ned på i politiet. For man kan få en masse gode ting med sig i bagagen i militæret. Modenhed og våbenrutinering er bare to af de ting, som personer med militærerfaring kan skrive i ansøgningen til politiet.

Men har du ikke været i militæret, så fortvivl ikke! Selvom det er en fordel at have været en tur "i det grønne", så findes der utallige eksempler på aspiranter, der er har gennemført optagelsesprøven med topkarakterer, uden nogen form for militær træning. Og som du sikkert ved, så synes trenden at gå mod en mere akademisk og teoretisk politiuddannelse, som stiller højere krav til aspirenternes boglige og tværfaglige evner. Dermed kan der både argumenteres for og imod en tur i trøjen i forhold til politiets optagelsesprøve. Du får uden tvivl nogle plusser i bogen, men omvendt kan du udnytte tiden mindst lige så godt, ved at uddanne dig - eller arbejde - indenfor andre mere teoretiske felter.

Min pointe med dette indlæg er blot, at uanset hvilken vej du vælger, så kan du lære utrolig meget af militæret - herunder særligt af jægerkorpset og frømandskorpset. Derfor vil jeg opfordre dig til at lytte til denne spændende danske podcast, som handler om hvordan en overvægtig bankmand pludselig besluttede sig til at blive Navy SEAL soldat, som er de amerikanske frømænd. Hør hvordan han forberedte sig til en af verdens hårdeste uddannelser og gennemførte, imod alle ods. Måske du kan bruge nogle af de ting han fortæller om, i din forberedelse.

Lyt til podcast'en ombankmanden der ville være frømand. (* Du kan lytte til podcast'en direkte på din computer eller downloade den via iTunes) God fornøjelse og held og lykke med forberedelserne.

KOMMENTARER

Kurv  

Ingen produkter

Forsendelse 0,00 kr
Samlet 0,00 kr

Kurv Check ud

Sikker betaling p� PolitiGuiden.dk
Politiets optagelseskrav

bliv politibetjent

Få gratis opgavemateriale på vors facebook side

Ingen kunde kommentarer på nuværende tidspunkt.

Tilføj en kommentar