POLITIGEAR: Test af Suunto All Core Black 2012-07-27

  • POLITIGEAR: Test af Suunto All Core Black

En stor del af fascinationen ved politijobbet er  grejet - håndjern, pistol, lygter, patruljebiler, ure, stave, veste, støvler etc.

Over de næste måneder tester TEAM PolitiGuiden alt det fedeste politigear. Vi har indgået aftale med en række forhandlede, som har givet os adgang til alt det nyeste og smarte udrustning. (Jep, det er hårdt at gå på arbejde)

 

Anmeldelse af Suunto Core All black

Det første lækre udstyr vi har valgt at anmelde, er Suunto's svar på et militær/politi ur - Suunto Core All Black.

Flere på TEAM PolitiGuiden går ikke med armbåndsur til dagligt, så der var delte forventninger til det relativt store ur fra Suunto.

Igennem de seneste år er Suunto ure blevet ekstremt populære indenfor forsvaret og bliver anvendt af specialstyrker verden over. Tager du en tur ned og besøger de danske tropper i Afghanistan, så er mit bud, at Suunto Core All Black er det ur du finder flest gange på håndleddet af soldaterne i krig.

Uret koster 1.999 kr. og kan købes hos Superstar.dk. Se alle deres ure her.


Hvad kan uret?

Suunto All Core Black indeholder et hav af fede features. For bare at nævne et par få:

Elektronisk kompas: Noget af det smarte ved uret er, at det har et elektronisk kompas. Du kan vælge om du vil have vist nord med en pil eller om du vil have vist et lille symbol (N/S/W/E) under klokkeviseren. Det gør, at man altid ved hvor verdenshjørnerne er, uanset om man er ude og løbe i skoven eller kører bil i storbyen.

Som politibetjent er dette yderst væsentligt, da man ofte skal beskrive gerningssted udfra verdenshjørnerne, eller forklare om en belist fra et trafikuheld kom kørende fra nord eller syd.

Højdemåler: Uret kan også fortælle dig hvor højt over vandets overflade du befinder dig. Selvom andre dyre ure har samme funktion, så virker Suunto urets højdemåler bare en smule mere raffineret!

Storm varsel: Dette er en af de mere nørdede funktioner. Uret kan måle lufttrykket! Første indskydelse var: ”Hvad skal jeg dog bruge det til?” Isoleret set, så er et hurtigt fald i lufttrykket ofte ensbetydende med dårligt vejr. Uret kan derfor (ret præcist) alarmere dig, hvis forudsætningerne for et stormvejr er til stede. (Og hvornår du skal huske regnjakke, når du skal ud på patrulje).

Det var desværre ikke muligt at teste denne funktion. Eller det vil sige, at uret har ikke bippet og der har ikke været en storm i Danmark i testfasen, så det er vel egentligt bestået!


Uret som politigear

Et godt ur er et af politibetjentens vigtigste arbejdsredskaber. "Klokken er 09.41 og du er anholdt, sigtet for spiritus/promille kørsel". Her holder det ikke at stå og fiske rundt efter sin tjenestemobil i lommen.

Suunto Core All Black er helt sort og meget neutralt. Det passer derfor rigtig godt til uniformen. Uret er nemt at betjene og lyser svagt op i mørket, hvis ønsket. Det er perfekt til patruljebrug, uanset om du står ude til et røveri og lige skal tjekke klokken, eller om du jagter en indbrudstyv gennem nattens mørke.

 

Vores mening om dette stykke politigear

Uret er super brugervenligt, cool og robust. Det er bestemt godkendt som et stykke solidt politigear!

Som sagt anvendte flere på vores hold ikke ur til dagligt, og de frygtede derfor, at uret ville føles tungt og klodset (det er jo trods alt ikke det mindste ur på markedet). Denne frygt blev bragt til skamme, da uret er utrolig tyndt. Du glemmer at du har det på, allerede efter et par dage!

Det skal dog nævnes, at holdets kvinde synes uret var for stort til hendes tynde håndled. Er du derfor en kvinde i den spinklere ende af skalaen, så er dette ur ikke anbefalelsesværdigt. Det er for stort!

Uden at kende salgsstatistikkerne, så tror jeg, at dette stykke politigear er et af de mest solgte til politifolk i dansk politi (men det gæt står på min egen regning). Se andre suunto ure her.

Flere anmeldelser af spændende politigear følger. Har du erfaringer med dette ur, så skriv endeligt en kommentar?

Vi snakkes ved - Martin fra PolitiGuidenKOMMENTARER

Fra Kommentar

Hjalte Hansen
2012-08-02

Mit bud på det perfekte politiur er Suunto Ambit - i udseende minder det meget om all core black, men har væsentligt flere funktioner. Håber I vil lave en anmeldelse af ambit.
Med venlig hilsen Hjalte

PolitiGuiden
2012-08-05

Hej Hjalte. Du har helt ret i at Suunto Ambit er et rigtigt lækkert politiur. Vi vil bestemt overveje at lave en anmeldelse af dette Suunto ur.

Vi er netop i gang med at teste to ure fra Casio, og de virker også lovende. De er fyldt med fede funktioner, og har det samme politi/Navy Seals-look som Suunto uret.

- Martin

Mads
2012-08-06

Man skal bare huske at Politiet kun giver 300 kr (mener jeg) i kompensation, hvis eksempelvis uret går til ;-)

Joel
2012-08-19

dette hf8rtes virkelig ut til e5 ve6re noe for meg:)en til e5 stllee for meg,en sje5ff8r og en som er en gud i senga hu for godt til at det kan ve6re mulig,men en fin drf8m Tror ogse5 det tilbudet var for godt til e5 ve6re sant he-he

yorzodc
2012-08-20

rLBKVF , [url=http://hzrjxebhbdfb.com/]hzrjxebhbdfb[/url], [link=http://nuhkmjoujgti.com/]nuhkmjoujgti[/link], http://xncrivifexoj.com/

Henrik
2012-08-22

Uret kan købes hos www.freesports.dk til 1749,- incl. dansk manual - Se http://www.freesports.dk/shop/outdoorure/suunto+black+series/suunto+core+all+black.htm

qgtvtqlgm
2012-08-22

GqVlUs , [url=http://izdxoqmahefm.com/]izdxoqmahefm[/url], [link=http://amvgwemzkohs.com/]amvgwemzkohs[/link], http://jtokalstsokn.com/

Tilføj en kommentar

Kurv  

Ingen produkter

Forsendelse 0,00 kr
Samlet 0,00 kr

Kurv Check ud

Sikker betaling p� PolitiGuiden.dk
Politiets optagelseskrav

bliv politibetjent

Få gratis opgavemateriale på vors facebook side