POLITIGEAR: Test af snitsikker T-shirt 2012-07-27

  • POLITIGEAR: Test af snitsikker T-shirt

Dette stykke politigear er som taget ud af en James Bond film. Det er en almindelig T-shirt, som er snitsikker. Eller med andre ord: Du kan ikke lave en ridse i T-shirten, uanset hvor skarp din kniv er.

Er den virkelig snitsikker?

Det spørgsmål stillede vi også os selv. Kan man virkelig ikke lave bare en lille ridse i denne snitsikre T-shirten? Kan man mon stikke igennem den med en spids køkkenkniv?

For at besvare disse spørgsmål satte vi kursen mod det lokale supermarked. På indkøbssedlen stod der følgende:

En køkkenknivsliber (eller hvad man nu kalder sådan en)

En vandmelon

6 Tuborg dåseøl (Ja, vi havde et lille internt væddemål kørende om, hvorvidt den virkelig var 100% snitsikker.)

Testen foregik ved, at vi strammede T-shirten ud over en stor vandmelon. Derefter fandt vi den største køkkenkniv i vores arsenal, og sleb den knivskarp. 

Vi startede med at ”snitte” i T-shirten i forsøget på at lave en ridse. Førstemand var undertegnede og jeg fik tre forsøg. Resultatet var måbende (og kostede altså øl!). Jeg var simpelthen ikke i stand til at lave en eneste ridse i T-shirten. Resten af holdet prøvede ligeledes - med samme resultat.

Snitsikker T-shirt - Check!

Næste test vi foretog var lidt udover "pensum". Vi ville se om mikrakel T-shirten mon kunne modstå et hårdt stik med en spids urtekniv. Vi spændte endnu engang T-shirten ud over vandmelonen og stak så den forsvarsløse melon.

Resultatet var, at kniven gik lige igennem T-shirten og lavede et fint hul i melonen. Okay, træerne vokser altså ikke ind i himlen.


Vores mening om dette stykke politigear

T-shirten holder hvad den lover. Den er 100% snitsikker, basta!

Forestil dig et scenarie hvor du som betjent skal ind på et crowdet diskotek. Folk er fulde og stemningen er fjendtlig. Her er T-shirten din sikring mod, at en tilfældig person ikke kan komme bagfra og snitte dig i de vitale dele, med ølflaser, knive eller andet . Bevares, det er ingen skydsikkervest, men det er et fint , lettere alternativ.

Der er i politiet ikke noget krav om at bære skudsikkervest på patrulje og det er kun ganske få der gør det. For rigtig mange vil denne T-shirt være et fint alternativt efter devisen: Lidt sikkerhed er bedre end ingen sikkerhed.


Facts om den snitsikre trøje

T-shirten er åndbar og vejer stortset det samme som en almindelig T-shirt. Det anbefales dog at have en tynd undertrøje indenunder, da den kan kradse en smule - især i starten.

Den er lavet af en materiale der hedder Cut-Tex. Vores gæt er, at den er syet af kevlar tråd - men hvordan den rent teknisk er skruet sammen, skal vi afholde os fra at spå om. Faktum er, at den virker.

T-shirten fås både som kort- og som langærmet og sælges med V-hals, så den ikke er synlig under politiskjorten. Den koster fra 1595 kr. hos Securityshop.dk. Altså ikke en dårlig gave fra den bekymrede politifrue!!

KOMMENTARER

Fra Kommentar

dex1
2012-08-03

den er IKKE snitsikker. Den er snithæmmende. Læg den ud på et køkkenbord og begynd så at skære i den.. Så vil I se forskellen.

PolitiGuiden
2012-08-03

Hej Dex1,

Tak for din kommentar.

Vi har prøvet at snitte i den og vi kan ikke lave en eneste ridse i T-shirten. Har du haft held med at lave en ridse i din?

Securityshop.dk oplyser at trøjen har en snitbestandighed på Level 5 (den højest mulige). Nu er jeg ikke så bekendt med snitbestandigheds-skalaen (?), men det lyder da udemærket. Vi havde i hvertfald ikke held med at lave ridser i den.

- Martin

Johnboy
2012-08-18

Mille: Ja den giver nemlig et lidt fiimnent touch til en band tee(og dem elsker jeg at hoppe i), Se5 ja den ender nok med den fe5r lov til at blive.Maria: Ja, jeg he5ber ogse5 at jeg bliver glad for den til fore5rsse6sonen, men jeg he5ber ogse5 jeg kan ne5 at fe5 den pe5 her ind i eftere5ret. Se5 skal det bare ikke regne alt for meget;)/Merete

ofnokzfez
2012-08-20

MCzuL4 , [url=http://afguyargknwc.com/]afguyargknwc[/url], [link=http://zaulfjsqxfmm.com/]zaulfjsqxfmm[/link], http://gweeeoyjixyq.com/

vebhhgcxkx
2012-08-22

gWI2fL , [url=http://wzvxpcvwmajj.com/]wzvxpcvwmajj[/url], [link=http://vtpoaqfrimaw.com/]vtpoaqfrimaw[/link], http://hcoeassvmzzm.com/

Tilføj en kommentar

Kurv  

Ingen produkter

Forsendelse 0,00 kr
Samlet 0,00 kr

Kurv Check ud

Sikker betaling p� PolitiGuiden.dk
Politiets optagelseskrav

bliv politibetjent

Få gratis opgavemateriale på vors facebook side