Bassinlivredderprøven: Sådan består du! 2012-02-19

  • Bassinlivredderprøven: Sådan består du!

Disclamer: Vil du læse hele kapitlet, så download PolitGuiden gratis. Her kan du læse alt om hvordan du forbereder dig til optagelsesprøven, samt hvordan du får topkaraktere til den fysiske prøve mv. Du finder svømmekapitlet på side 37-42.

Det er ikke længere obligatorisk for politiaspiranter, at have bestået bassinlivredderprøven. Men det fremgår tydeligt af politiets optagelseskrav, at der bliver lagt vægt på, at aspiranten kan dokumentere en form for svømmeerfaring. 

I dette afsnit fortæller Anine Thilqvist dig, hvordan du tager bassinprøven. Derudover får du et komplet svømmetrænings-program, som viser dig hvordan du består (svømmedelen af) prøven og forbedre dine chancer for at blive betjent.

Forskel på Bassinprøven, Livredderprøven og Bassinlivredderprøven.

Der findes ikke længere en Bassinprøve eller en Livredderprøve. Pr. 1.januar 2009 bortfald disse to, og Dansk Svømmeunion indførte den nye Bassinlivredderprøve. Nogen kalder den nye prøve en kombination af de to tidligere, men det vigtigste er at denne nye prøveform er optimeret og bedre i forhold til det væsentlige – nemlig at kunne redde liv. Prøven er dermed meget mere virkelighedsnær og realistisk i sine krav, end det tidligere var tilfældet.

Bassinlivredderprøvens krav

Det unikke ved at have et certifikat på, at have bestået Bassinlivredderprøven er, at du har bevis på en lang række færdigheder og evner, herunder ulykkehåndtering, førstehjælp, livredning, bjærgning – og altså ikke ”bare” svømmefærdigheder.

Vil du vide mere om bassinlivredderprøven, eller hvordan du dokumenterer svømmeerfaring på andenvis?

 Download PolitiGuiden light nu og få svar på alle dine spørgsmål om bassinlivredderprøven og politiprøven.

Anlægsdelen

Bassinlivredderprøven består af fire dele. En anlægsdel, en formprøve, en redningsdel og en mundtlig eksamination. I denne artikel finder du kun informationer omkring anlægsdelen. For at læse om de øvrige dele af bassinlivredderprøven, så skal du hente PolitiGuiden. Det er nemt og gratis.

Anlægsdelen, omfatter at du som prøvetager, formår at fremvise og gennemgå sikkerheds-foranstaltningerne i den svømmehal hvor prøven aflægges.

Helt konkret skal du have grundigt kendskab til:  

 Alarmerings – og evakueringsplaner. Altså hvorledes den interne og eksterne alarmering foregår, og hvilke foranstaltninger der træder i kraft ved alarmering – helt konkret hvem der gør hvad, hvor skal svømmehallens gæster eventuelt evakueres hen? Osv.

 Placering af telefon til alarmering, ilt-udstyr, hjertestarter og andet sikkerhedsudstyr.

 Specielle sikkerhedsforanstaltninger ved eksempelvis vipper, rutsjebaner, klatrevægge mv.

 Sikkerhedsforanstaltning ved håndtering af kemikalier – herunder klor og syre.

Hvorledes du under prøven viser dette grundige kendskab til ovenstående, er lidt forskelligt fra dommer til dommer. I nogle tilfælde bliver du slavisk ”udspurgt” om hver enkel del. I andre tilfælde skal du vise dommeren rundt i svømmehallen, og under turen fortælle om alle sikkerhedsforanstaltningerne som I kommer forbi.

LÆS MERE? Du må ganske enkelt ikke gå op til politiprøven eller bassinlivredderprøven får du har læst PolitiGuiden. Hent den nem og gratis!

Dette kapitel er skrevet af Anine Thilqvist, som er konkurrencetræner i svømning og tidligere elitesvømmer. Anine har selv bestået bassinlivredderprøven 8 gange og er uddannet ergoterapeut, med speciale i vand og genoptræning.

 

EKSTRA HJÆLP: Vil du have træningsprogrammer, samt alle de bedste insider tricks - så tag et kig på PolitiGuiden Pro. Den har hjulpet hundredevis af politiaspiranter med at bestå politiets optagelsesprøve, da den indeholder alt du har brug for at vide om prøven og forberedelserne. Og så er der penge-tilbage-garanti!KOMMENTARER

Kurv  

Ingen produkter

Forsendelse 0,00 kr
Samlet 0,00 kr

Kurv Check ud

Sikker betaling p� PolitiGuiden.dk
Politiets optagelseskrav

bliv politibetjent

Få gratis opgavemateriale på vors facebook side

Ingen kunde kommentarer på nuværende tidspunkt.

Tilføj en kommentar