Kan dit fingeraftryk blive ændret? 2012-02-02

  • Kan dit fingeraftryk blive ændret?

Fingeraftrykket er et af de ældste efterforskningsredskaber vi har - og det virker stadig.

Det er også derfor der bliver undervist i sikring af fingeraftryk på politiskolen, selvom det er over 100 år siden, man opdagede fingeraftrykkets unikke egenskab.

Kan dit fingeraftryk blive ændret - eller stjålet?

Vi kender alle fingeraftrykkets unikke egenskab, men kan man ændre det og derved skjule sin identitet? Det korte svar er nej. Du kan ridse, skære og endda brænde dine fingerspidser, men der vil bare vokse nyt hud ud og gendanne det originale mønster. For at ændre dit fingeraftryk skal du skære selve huden af dine fingere, så du kommer ind til det inderste hudlag. Og ja, det er en ubehagelig affærer.  

Flere kriminelle har prøvet at ændre deres identitet ved at "behandle" deres fingeraftryk. Den kendte bankrøver John Dillinger (ja, ham for western filmene) forsøgte at brænde sine fingerspidser med syre i 1930'erne. For et par år siden skar en mand fra Lawrence i USA alle sine 10 fingeraftryk af med en hobbykniv. I begge tilfælde virkede det til dels, men sidste nævnte blev desværre genkendt af en lokal politimand – og så nytter det jo ikke noget at have mishandlet sine fingre.  

Hjælp, jeg har fået stjålet min finger

Den seneste trend indenfor fingeraftryk er mindst lige så makaber. Teknologien bag fingeraftryk er i dag blevet så almindelig, at den bliver brugt som verifikationen i flere bankbokse, samt for at startede dyre luksus biler. Politifolk i udlandet er bekymret for, at hardcore kriminelle vil forsøge at stjæle folks fingre, bare for at få aftrykket.  

Denne frygt blev senest bekræftet, da en røver i Malaysia skar en mands finger af for at kunne stjæle hans Mercedes. Firmaer der laver biomekanisk sikkerhedsudstyr har dog opdaget denne risiko, hvorfor de nu er begyndt at udvikle scannere som kan opdage blodgennemstrømning. Det sikrer at fingeren stadig er i live ved verifikationen. 

Måske du kan bruge denne viden, hvis du en dag skal opklare et ”tyveri af en finger”.

fingeraftryk

KOMMENTARER

Kurv  

Ingen produkter

Forsendelse 0,00 kr
Samlet 0,00 kr

Kurv Check ud

Sikker betaling p� PolitiGuiden.dk
Politiets optagelseskrav

bliv politibetjent

Få gratis opgavemateriale på vors facebook side

Ingen kunde kommentarer på nuværende tidspunkt.

Tilføj en kommentar