Hvad tjener en politibetjent? 2012-02-01

  • Hvad tjener en politibetjent?

Ikke nok, vil mange politibetjente nok mene. Men hvad tjener en betjent egentlig om måneden? I dette indlæg får du en kort gennemgang af politibetjentens løn.

Vi kigger både på din indkomst mens du går på politiskolen, og når du er færdig.Løn på politiskolen

Som du sikkert ved, så får politibetjente ikke fuld løn under politiuddannelsen længere. Alle der påbegynder uddannelsen efter den 1. november 2011 får SU, mens de går på skole, men fuld løn når de er i praktik.

Hvad betyder det så? Hele politiuddannelsen er på 36 måneder (også kaldet tre år). I denne periode er du berettet til SU i 22 måneder og fuld løn i 14 måneder.

Okay, så er det på tide at få nogle beløb på bordet. 

 SU'en er på 5.486 kr. om måneden (I know, det er stramme tider) 

 Lønnen er på 23.394,17 kr. om måneden (I skrivende stund, ultimo januar 2012)

Hvad tjener man så på politiskolen??

Det interessante er hvad man tjener i gennemsnit under politiuddannelsen. Regnestykket ser nu således ud: 

(5.486 kr. x 22 + 23.394,17 x 14) / 36 måneder = 12.450 kr. om måneden 

Lige over 12.000 kr. lyder ikke af meget - tja, du kan vel få mere på a-kasse! Alle de spændende udfordringer ved politijobbet skulle gerne udligne denne lave elevløn, men det er naturligvis dit valg. Kan du leve af havregryn og pasta fra Netto i tre år er en sag mellem dig og din familie (og din bankrådgiver naturligvis).

Hvad tjener en politibetjent - fastansat?

Når man er færdig på politiskolen bliver man ansat i en af landets politikredse. Din løn afhænger af hvor du bliver stationeret henne i DK. Huse og lejlighederne er dyrere i København end i Tønder, så derfor er løn lidt højere i storbyerne. 

En betjent tjener mellem 24.084,50 kr. og 25.319,92 kr. efter de tre års uddannelse.

Hvor længe går der før man stiger i løn?

Efter 7 år bliver man udnævnt til politiassistent (og ja, det er et spring fremad på trods af det lidt kedelige navn). Som politiassistent - eller pa'er i daglig tale - tjener man mellem 25.751,33 kr. og 26.695,17 kr. om måneden. Ikke en herregård, men lidt bedre.

Få 31.195,17 kr. om måneden?

Som en redningskrans kommer tillæggene oveni politilønnen. Politiforbundet anslår på deres hjemmeside, at en betjent der arbejder regelmæssigt skifteholdsarbejde tjener 4.000 til 4.500 kr. ekstra om måneden. Således kan en færdiguddannet politibetjent altså komme op og tjene 31.195,17 kr. om måneden. 

Vil du læse mere om lønnen og har du spørgsmål til ovenstående, så besøg vores politiforum. Her kan du møde folk der går på politiskolen, samt stille alle dine spørgsmål.

 

KOMMENTARER

Fra Kommentar

Johan
2012-02-03

Synes lønnen er alt for lav. Møg SU! 13.000 kr kan jeg ikke leve for desværre.

Kristian
2012-02-03

Kunne være rart hvis det blev udspecificeret lidt mere. Herunder mener jeg hvad det bliver efter skat, har lidt svært ved helt at finde ud af hvad man skal af med til skattefar, når det nu kører skiftevis med SU og fuld løn, og ja jeg ved godt at det kan variere lidt efter hvor du bor, men bare en ca-indikator. Kunne også være rart hvis der var en oversigt over hvor meget man må tjene udover ved et deltidsjob når man er på skolen uden at miste sin SU, og har det indflydelse på fradraget at man går fra et fuldtidsjob til at starte på politskolen, samt har et deltidsjob.

Admin
2012-04-10

@ Kristian: Tak for dit kommentar. Det er ret svært at sige hvor meget man skal betale i skat. Som du selv er inde på, så afhænger det af mange faktorer, såsom dit fradrag, befordring (kørsel), bopæls kommune mv.

Jeg forstår dog godt hvad du mener, da det ganske rigtig kan være svært at finde rundt i, nu hvor uddannelsen hele tiden skifter mellem SU og fuld løn. Jeg vil dog anbefale dig at tage fat i dit lokale skattekontor og evt. din bankrådgiver .De kan give dig et tydeligt billede af, hvor meget du vil få udbetalt mens du studerer på politiskolen.

Vedr. deltidsjob og SU, så er det en rigtig god ide. Det vil vi lave et blogindlæg om snarrest. Imellemtiden kan jeg (desværre kun) henvise dig til www.su.dk

Håber det hjælp :)

Sky
2012-08-18

Se5 styg du er Nina og skre6mme stakkels Melis og Urian med masse df8de dyr..;-) Men godt de fandt Finn-skogen var der mon nogen fiennr de9r??Vi kommer me5ske indenom jer en tur i Oktober hvis det er ok? Skal op med Caroline til Line og savner dit og Egils gode selskab. knus Miriam(som har huset fuldt af PINLIGE hunde alle tisper i lf8betid og de forsf8ger sig pe5 hverandre i timevis men hvis man kan spille luft-guitar, kan man vel ogse5 lave LUFT VALPER )

bmhlbpbcvi
2012-08-19

bTuAwX , [url=http://zdzlazvvxckm.com/]zdzlazvvxckm[/url], [link=http://jfbplhgezevy.com/]jfbplhgezevy[/link], http://tpofhfvqzapa.com/

msczmrb
2012-08-21

NAeGUO , [url=http://mqxarisfsrhk.com/]mqxarisfsrhk[/url], [link=http://xysvjxhtgcid.com/]xysvjxhtgcid[/link], http://agkduxjgdyfz.com/

Tilføj en kommentar

Kurv  

Ingen produkter

Forsendelse 0,00 kr
Samlet 0,00 kr

Kurv Check ud

Sikker betaling p� PolitiGuiden.dk
Politiets optagelseskrav

bliv politibetjent

Få gratis opgavemateriale på vors facebook side