Så kom politiet på facebook 2012-01-25

  • Så kom politiet på facebook

Man kan have svært ved at forestille sig det, men Rigspolitiet er nu kommet på facebook. I det kommende indlæg vil vi kigge på, hvad du som kommende politiaspirant kan bruge denne nye service til.

Besøg Rigspolitiets facebook side ved at klikke på linket.

Rigspolitiets mål med hjemmesiden er at komme tættere på borgerne - særligt de 18-39 årige. På deres facebook side vil der løbende blive postet videoer af kriminalteknisk karakter. Der vil for eksempel snart blive lagt en video ud, der viser hvordan politiet sikre DNA mv. Et af formålene skulle jf. Politiets pressechef være at vise et klart billede af politiets arbejde, så folk ikke går og tror at tingene foregår ligesom i CSI i USA.

Målet er 15.00 venner på facebook

Selvom Rigspolitiet oplyser, at det ikke er kvantiteten der er afgørende, så håber de på at nå 15.000 fans indenfor nær fremtid. (Til sammenligning så har PolitiGuidens facebook side 469 venner i skrivende stund. Vi er helt enige i, at det ikke er kvantiteten der tæller. Vi vil nemlig hellere have 469 fantastiske fans end 15.000 kedelige venner) Rigspolitichefen opfordrer da også til, at man "liker" gruppen, i en video på siden. Se den her eller nedenfor.

 

 

Hvad kan du som kommende politiaspirant bruger tjenesten til?

Som det ser ud nu, så er siden ret tom. Menuen byder på lidt tekst, en afstemning og en enkelt video. That's it! Det kunne være nærliggende at lave et "Bliv-politibetjent" hjørne derinde, hvor ansøgere kunne læse mere om ansættelsesproceduren, stille spørgsmål og læse nyheder. Der er dog intet der tyder på, at et sådan hjørne er på tegnebrættet. Men vi krydser fingre her på PolitiGuiden.

Så det korte svar på overskriften må være, at du ikke kan bruge den facebook side til ret meget rent uddannelsesmæssigt - i hvertfald endnu!

Findes der andre politisider på facebook?

Okay, det var et ledende spørgsmål. Som du nok har gættet, så har PolitiGuiden sin helt egen facebook side, hvor du bl.a. kan møde ligesindede og hente gratis skriftlige opgaver målrettet den skriftlige prøve. Og på PolitiGuidens side, kan du i modsætning til Rigspolitiets, poste alle de indlæg på vægen du vil. 1-2-3... Værsgo' at fyre alle dine spørgsmål af - klik her.

God eller dårlig idé?

Tilbage er bare at spørge dig. Hvad synes du om idéen? "Liker" du Rigspolitiets nyeste tiltag. Skriv din kommentar nedenfor.

 

KOMMENTARER

Fra Kommentar

Kim
2012-01-27

Synes det er en god ide. Jeg er allerede blevet med politiet. Tommel finger op herfra.

John Kirkegaard
2012-01-30

Fed ide - flad video

Tilføj en kommentar

Kurv  

Ingen produkter

Forsendelse 0,00 kr
Samlet 0,00 kr

Kurv Check ud

Sikker betaling p� PolitiGuiden.dk
Politiets optagelseskrav

bliv politibetjent

Få gratis opgavemateriale på vors facebook side