3 gode råd til holdprøven 2011-08-21

  • 3 gode råd til holdprøven

Du har nu klaret den skriftlige og fysiske prøve, flot! Så er turen kommet til holdopgaven. Her er formålet at teste den enkelte aspirants samarbejdsfærdigheder og generelle modenhed. Holdopgaven kan være svær at blive klog på, og for rigtig mange er holdopgaven desværre endestationen for politidrømmen. Men sådan behøves det ikke at være! Vi giver dig 3 konkrete råd til holdopgaven – så er du forberedt!

DISCLAIMER: PolitiGuiden tager forbehold for fejl og ændringer i forhold til optagelsesprøven. Artiklen er udarbejdet uafhængigt af politiet.

Holdopgaven er opdelt i 3 delopgaver

Før holdopgaven begynder bliver I inddelt i grupper af 5-7 personer. I skal fungere som et team de næste fire timer. Det kan virke som lang tid, men du vil opdage, at tiden flyver af sted, da du konstant er fuldt fokuseret.

I skal starte holdopgaven med at introducere jer selv. Fortæl kort hvem du er, hvad du har beskæftiget dig med tidligere og hvor i landet du kommer fra. Efter den korte introduktion får I udleveret en opgave, som I derefter har en time til at løse.

Opgaven indeholder forskellige problemstillinger som I skal diskutere i gruppen. Der er ikke altid et rigtigt eller forkert svar i holdopgaven og formålet er derfor ikke at blive enige. Under hele opgaven bliver I nøje vurderet af forskellige personer, som går rundt og tager notater. De ser på hvor aktiv, social og teamorienteret du er!

Den anden opgave som I skal løse varer 20 min. Denne delopgave indebærer oftest, at I skal oprette en bestyrelse og besætte alle posterne, så som formand, revisor, referent og ordstyrer. Før I kan tage stilling til dette, bliver I bedt om kort at fortælle om jeres svage og stærke sider, i forhold til den givne opgave.  Det gælder ikke nødvendigvis om at bliver ”formand” for enhver pris, men at vise at man kan samarbejde og handle i gruppens interesser - frem for sine egne.

Sidste delopgave består i, at hvert gruppemedlem skal evaluere de øvrige medlemmer. Du får udleveret et A4 ark med spørgsmål på hver side. Her skal du tage stilling til, hvem du synes har klaret det godt og hvem der har klaret det skidt! Derudover skal du vurdere hvem du synes sagde for lidt, hvem du helst vil samarbejde med fremover og hvem der havde bedst styr på klokken etc.

Når I er færdige med at udfylde spørgeskemaet, bliver I bedt om at læse det højt for de andre gruppemedlemmer. Herunder vil du blive stillet en masse spørgsmål, omhandlende dine besvarelser. Denne spørgerunde kan godt have karakter af et forhør, hvor spørgsmålene kommer hurtigt og ubarmhjertigt.

Prøven er nu slut! Efter en kort ventepause bliver I kaldt ind enkeltvis, hvor I får jeres bedømmelse og en begrundelse. Karakterskalaen går fra 1-5, som du kender den fra den fysiske prøve.

3 konkrete råd til holdprøven

Vi lovede dig jo 3 konkrete råd til, hvordan du får højere karakter i holdopgaven, så dem får du her.

1. Sørg for at få alle med i debatten. Er der en som ikke siger så meget, så spørg personen om hans/hendes mening til en konkret problemstilling. Du kan for eksempel sige: ”Jeg kan se at du sidder og tager en masse noter og du havde nogle gode pointer tidligere, hvad synes du om det her spørgsmål?” Dermed hjælper du både dig selv og din ”kollega”.

2. Er du typen der ofte får at vide at du ”flyder” for meget i et selskab? I givet fald, så prøv at skrue ned for charmen under prøven. Holdopgaven handler om dine evner til at samarbejde med andre. Det er ikke en fire timers lang salgstale om, hvorfor politiet bare ikke kan undvære dig! En dårlig bedømmelse kan altså både skyldes, at du er for passiv eller (alt) for aktiv! Tænk på dette hvis du er personen der har det bedst, når du befinder dig i centrum af spotlyset.

3. Tiden som er givet til hver opgave er knap. Og husk, at I er 5-7 personer som alle vil gøre sig bemærket. Derfor, vis overskud og vær den der holder styr på tiden. Kig flere gange på uret og mind gerne resten af gruppen om, at tiden løber – især hvis I er kørt fast i én problemstilling. Dette viser overblik!

 

 Vil du have flere gode råd til politiets holdprøve? Få yderligere to råd, ved at købe PolitiGuiden Pro. Her kan du blandt andet læse om, hvordan du skal træne mod politiprøven, hvordan du forbedre dit CV og hvad du ikke må gøre under de fysiske prøver. 

KOMMENTARER

Kurv  

Ingen produkter

Forsendelse 0,00 kr
Samlet 0,00 kr

Kurv Check ud

Sikker betaling p� PolitiGuiden.dk
Politiets optagelseskrav

bliv politibetjent

Få gratis opgavemateriale på vors facebook side

Ingen kunde kommentarer på nuværende tidspunkt.

Tilføj en kommentar