Valg af politiforberende højskole 2011-09-07

  • Valg af politiforberende højskole

En politiforberedende højskole eller forskole kan være en rigtig god investering, hvis du drømmer om at blive betjent. Omvendt kan det også være spild af tid og en masse penge ud af vinduet. Det afgørende er, om du føler dig klar til optagelsesprøven.

Er du lidt bagud i dansk? Får du ikke løbet nok derhjemme eller føler du dig ikke moden nok til politijobbet? Ja, så kan et ophold på en for- eller højskole være guld værd.

Bemærk, PolitiGuiden er objektiv og modtager ikke betaling fra nogle af højskolerne.

Generelt ser politiet et politiforberedende skoleophold som et stort plus, der viser at du virkelig vil politiskolen. Du skal derfor ikke være bange for at oplyse, at du har gået på en højskole, når du skal skrive din ansøgning eller forberede dig til den afsluttende samtale. Rigtig mange lokale politistationer samarbejder også med højskolerne, hvilket giver dig en unik mulighed for at finde ud af, om politiuddannelsen overhovedet er noget for dig!

Nedenfor kan du se toppen af de danske politiforberedende højskoler. Før du beslutter dig, så ring til dem og tag ud og besøg dem. Vil du møde folk der allerede har gået på en forskole, så smut forbi vores forum - kun for politiansøgere.

 

 Navn Placering Varighed Ugepris Pris i alt
 Aalborg Daghøjskole AOF Nordjylland 19-21 uger 200/1.650 kr. Afhænger af tilskudsmulighed
 Hadsten højskole Midtjylland 12-41 uger 1.195 kr. Varierende
 Viborg idrætshøjskole Midtjylland 18 uger 1.395 kr. 25.110 kr.
 Aalborg sportshøjskole Nordjylland 10-40 uger 1.250 kr. Varierende
 Ballerup AOF København 15 uger 900 kr. 13.500 kr. 
 Nordjyllands idrætshøjskole Nordjylland 16-24 uger 1.325 kr. Varierende 

Bemærkning til pris: Nogle af skolerne giver mulighed for nedsat egenbetaling, dvs. du at eksempelvis kun betaler halvdelen af det ovenstående beløb, hvis du kan dokumentere at du har en lav indkomst. Andre tilbyder at forløbet er gratis, hvis du er arbejdsløs og opholdet kan godkendes som en del af en jobplan. Kontakt skolerne eller din kommune for at høre mere, da det altid vil være en individuel vurdering.

Priserne dækker undervisning, kost og logi (dog ikke AOF). Prisen er ekskl. opstartsgebyr, rejser, tilvalgsmoduler og i nogle tilfælde bøger.

Hvilken højskole skal jeg vælge?

Fælles for alle skolerne er, at du modtager undervisning i de fag, som du senere bliver testet i. Derudover har du mulighe for at gå på HF sideløbende, samt tage bassinprøven. Derudover får du muligheden for at opbygge en solid fysisk grundform, som du vil få gavn af under politiets optagelsesprøve. (Bemærk, alle højskolerne har fået mulighed for at skrive deres egen unikke beskrivelse nedenfor, på max 150 ord)

Aalborg Daghøjskole AOF: Forløbet kan indgå som aktivering fra Jobcentret og er så gratis for deltageren hvis deltageren bor i Aalborg Kommune, betaler kommunen grundprisen, og deltageren skal selv betale 200,- pr. uge. Hvis ikke deltagerne har ret til aktivering og ikke bor i Aalborg kommune, er prisen 1.650,- pr. uge. Indeholder målrettet undervisning ift. politiets prøver i dansk og engelsk, samt målrettet træning ift. den fysiske prøve. Derudover er der forberedelse til holdopgaven og den sidste samtale hos politiet og 2 projektuger, hvor der skrives projekt på A-niveau. Der deltages i en 3 dages "overlevelsestur" og er lagt vægt på ernæringsvejledning ift. træning. Der er fri træning i et lokalt træningscenter i hele kursusperioden og mulighed for at tage bassinprøven.
Af de kursister, der har søgt ind på politiskolen har 90 % bestået den skriftlige, 98 % bestået den fysiske og 59 % blevet optaget på politiskolen. 

Hadsten højskole: Det specielle ved Hadsten Højskole er at man frit vælger mellem 58 fag – man vælger kun de fag man har brug for/lyst til og ”bygger” dermed sin egen linie. Hadsten Højskole var den skole der startede med at tilbyde politiforberedelse – de har således rigtig mange års erfaring og gode resultater. Intet opstartsgebyr!

Viborg idrætshøjskole: Denne skole tilbyder dig en praktik i Viborg politi, hvor du vil komme helt tæt på politiarbejdet. Der er også flere gæstelærere fra Viborg politi, som deltager i undervisningen på skolen. Eleverne bliver klar til kravene i både den boglige og den fysiske del, ligesom der er fokus på studieegene thed, kommunikation og sociale kompetencer, som særligt vurderes i samarbejdsprøven og samtalen. Der er fysisk træning i op til 18 lektioner per uge. Træningen kan være hård, men den er altid varieret, både mht. måden du træner på og hvilke dicipliner du træner. Du lærer desuden at planlægge din egen træning og forebygge skader. Det har du også glæde af efter uddannelse på politiskolen. Højskolen råder over landets mest attraktive faciliteter, bl.a. svømmehal til bassinprøve og fitnesscenter, som du kan bruge i og udenfor undervisningen. Bassinprøve. Studietur til Norge eller Frankrig.

Aalborg sportshøjskole: På Aalborg Sportshøjskoles Politilinie arbejder målrettet med såvel de skriftlige problemstillinger i dansk grammatik, case og engelsk, som de fysiske discipliner ved politiets optagelsesprøve. Du bliver kontinuerligt testet 3-6 gange afhængig af dit opholds varighed, ligesom du også får flere muligheder for at afprøve dig selv i samarbejdstesten. Som noget helt unikt får du en personlig træner tilknyttet, som følger din træning og laver styrkeprogrammer til dig. Derudover vil du bruge en del timer i selskab med uddannede betjente, som udsætter dig og dine holdkammerater for forskellige situationer fra deres egen hverdag, ligesom du naturligvis vil få mulighed for at tage bassinprøven samt få hjælp til din ansøgning. Vores beståelsesprocent ligger typisk mellem 70-80%. I tillæg hertil, vil du kunne tage en uddannelse inden for et specialområde – f.eks. styrketræning. Denne uddannelse vil give dig et udvidet kendskab til styrketræningens muligheder samt give dig kompetencer til at fungere som personlig træner. 1.200 kr. i opstartsgebyr.

Ballerup AOF: Skolen indeholder lige dele af fysisk træning og boglig opkvalificering. Du har mulighed for at fravælge enkelte fag, for dermed at opnå en besparelse. Under opholdet besøger I politiskolen og en lokal politistation, hvor der er rig mulighed for at stille spørgsmål. Starter med en obligatorisk teambuilding tur, som koster 500 kr. Bemærk, prisen for opholdet er ekskl. logi og mad. Du skal selv have madpakke med og undervisningen foregår fra 0900 til 1430.

Nordjyllands idrætshøjskole: Bliv godt forberedt til både den fysiske og den teoretiske test, samarbejdsopgaven og samtalen ved optagelsesprøven. Vi besøger en politistation og får besøg af en politielev under uddannelse, så du får et godt indblik i, hvad det vil sige at arbejde som betjent. Du har mulighed for at komme i dit livs form, idet du vælger andre idrætsfag samtidig med politi-linjen, og du kan vælge at tage et udvidet kursus på glatbane, bassinkursus og førstehjælpskursus mens du er elev på Nordjyllands Idrætshøjskole. 1.500 kr. i opstartsgebyr.

Torben Johansen, 29 år. Tidligere elev på en politiforberedende højskole.

“Jeg fik rigtig meget ud af mit højskole ophold. Jeg fandt ud af at politi uddannelsen var lige noget for mig. Vi kom ud og så en politistation “live” og fik talt med de lokale politifolk om jobbet og forberedelserne. Jeg følte mig rigtig godt rustet til prøven, da vi havde brugt mange måneder på at træne bl.a. holdopgaven som rollespil, de boglige færdigheder og selvfølgelig det fysiske element. Jeg tror aldrig jeg har løbet så meget som på højskolen – det skulle dog lige være da jeg begyndte på politiskolen sidste år.”

Mangler du nogle konkrete skolefærdigheder?

Et VUC kursus, som er målrettet politi uddannelsen, adskiller sig fra ovenstående højskoleophold på flere punkter. For det første bor du ikke på skolen, men deltager blot i undervisningen, som på en almindelig skole. Målet med uddannelsen er, at gøre dig klar til politiuddannelsen, med fokus at indfri de boglige krav, som er stillet op af rigspolitiet. Uddannelsen er SU berettiget. Der findes oftest to slags kurser; et til dem med en gymnasial eksamen og et til dem uden. Det fysiske og sociale element står du selv for.

Som du kan se på nedenstående eksempel, så er prisen også en helt anden, men husk på at du ikke får kost, logi og hjælp til den fysiske træning som på højskolerne.

VUC Vejle

- Placering: Midtjylland

- Tid: 3 eller 12 måneder

- Økonomi: 85% af perioden bliver betalt af staten. Du skal typisk betale 2.000-3.500 kr. for hele uddannelsen

- SU: Uddannelsen SU berettiget.

Har du erfaring med en af skolerne, eller har du spørgsmål, så stil dem gerne i kommentarfeltet nedenfor eller i vores forum. Har du rettelser eller uddybninger er du også meget velkommen. På forhånd tak.

 Kurv  

1x PolitiGuid...   195,00 kr
1x PolitiGuid...   375,00 kr
Forsendelse 0,00 kr
Samlet 570,00 kr

Kurv Check ud

Sikker betaling p� PolitiGuiden.dk
Politiets optagelseskrav

bliv politibetjent


Få gratis opgavemateriale på vors facebook side